Підвищення якості зерняткових

Більшість фруктів у світі вирощують для продажу на ринку в свіжому вигляді.

 Смак, розмір, форма та забарвлення шкірки є важливими для роздрібного продавця та споживача, які надають перевагу фруктам все більше високої якості протягом всього року.

top fruit image

Підприємства, що переробляють фрукти, є більш толерантними до зовнішнього вигляду, однак надають перевагу плодам більш високої якості. Їх більше цікавлять наступні параметри: харчова цінність, колір, текстура, смакові характеристики (десертний або кулінарний сорт) та якість фруктів, в тому числі, рівень кислотності, та TSS (Загальний вміст сухих розчинних речовин), здебільшого, цукри.

Якість фруктів - на ринку свіжих фруктів і переробки - тісно пов'язана з періодом дозрівання плоду. Час збору врожаю відіграє важливу роль. Фермери повинні зібрати фрукт на правильній стадії дозрівання та забезпечити, щоб він не зіпсувався під час зберігання. Сильно недозрілий фрукт буде крохмалистим і матиме поганий аромат. Перезрілий фрукт є чутливим до хвороб при зберіганні та швидко псується.

В здорових фруктах менше з'являються гірка ямчатістьпористі плями та водянистість сердечка. Врожай з дефектами не відповідатиме очікуванням споживача та буде відбракований на ринку. Це призведе до скорочення прибутку фермера і марної витрати ресурсів. Плодове дерево в незадовільному стані може виявити такі ознаки в фруктах, як внутрішнє зіпсуванняопіки та позеленення.

Воно також іноді виявляє недостатні захисні механізми та меншу стійкість до грибків, комах і абіотичного стресу, що впливає на загальний ріст і якість врожаю. 

Підживлення дерев є важливим, оскільки усуває обмеження якості яблук та груш через нестачу поживних речовин.

Знайдіть інші поради Yara щодо підвищення якості зерняткових

Плодові фрукти

Зменшення ризику виникнення зеленої плямистості зерняткових

Зелена плямистість - це розлад, який спричиняє появу темно-зелених, злегка заглиблених плям на шкірці груш. Збалансоване підживлення є важливим для мінімізації ризику плямистостей плодів.
Плодові

Як уникнути опіків зерняткових

Сонячні опіки на плодах мають вигляд жовтих або рум'яних ділянок плодової шкірки внаслідок прямого впливу сонця, часто після періодів більш прохолодної, похмурої погоди.
Top fruits

Мінімізація проявів побурінь м’якоті зерняткових

Побуріння м’якоті фруктових плодів з'являється в результаті розриву внутрішніх тканин, що спричиняється окисленням соку.
Top fruits

Зменшення ризику виникнення водянистості сердечка зерняткових

Водянистість сердечка розвивається в зрілих плодах, коли цукровий сорбіт накопичується у плоді швидше, ніж може засвоїтись.
Зерняткові

Зменшення виникнення ямкуватої плямистості зерняткових

Трохи заглиблені плями, що призводять до висихання уражених тканин, стають коричневими та пористими.
Зерняткові

Зниження гіркої плямистості зерняткових

Гірка ямчатість - це фізіологічний розлад, пов'язаний з низьким вмістом кальцію в тканинах яблук або груш, що знижує якість плодів та їх цінність на ринку.
Груша

Кальцій та якість груш

Рівень вмісту кальцію є критичним для груш, а його концентрація в плоді має вдвічі перевищувати прийнятний для яблук показник.
Зерняткові

Регулювання цукрово-кислотного співвідношення у зерняткових

Аромат і смак фруктових плодів пов'язані в основному з рівнем розчинних цукрів в них.
Плодові фрукти

Поліпшення міцності плодів зерняткових

Дізнайтесь як за допомогою живлення можна покращити міцність плодів для тривалого зберігання.
Плодові фрукти

Поліпшення кольору зерняткових

Колір шкірки є дуже привабливою ознакою якості яблук і груш для споживачів. Саме тому фермери шукають шляхи поліпшення кольору плодів. Живлення культур може допомогти досягнути бажаного результату.