Як уникнути опіків зерняткових

Сонячні опіки на плодах мають вигляд жовтих або рум'яних ділянок плодової шкірки внаслідок прямого впливу сонця, часто після періодів більш прохолодної, похмурої погоди.

Опіки плодових

У важких випадках пошкоджені опіком ділянки темнішають, доки фрукт все ще знаходиться на дереві, а основна тканина стає губчастою. Ця проблема пов'язана з нестачею кальцію в плоді. Збалансоване живлення культури може допомогти уникнути появи опіків.

 

 

Живлення культури та опіки

Калій

Potassium influence

Більш висока концентрація калію у плодах зменшує ризик виникнення опіків. Однак калій має бути в рівновазі з кальцієм, оскільки ці два поживні елементи конкурують між собою. Така ситуація може призвести до дефіциту кальцію у плодах, через що з'являються проблеми зі зберіганнями та інші пошкодження.

Ca influence

Якщо покращити вміст кальцію в шкірці та м'якоті, клітини стають менш схильними до руйнування  через що зменшується ризик появи опіків плодів.