Зменшення ризику виникнення водянистості сердечка зерняткових

Водянистість сердечка розвивається в зрілих плодах, коли цукровий сорбіт накопичується у плоді швидше, ніж може засвоїтись.

image 1

Зона, що оточує серцевину, стає водянистою або напівпрозорою та може бути тьмяною і твердою. Лише у важких випадках симптоми спостерігаються на поверхні плоду. Водянистість сердечка частіше виникає в яблуках під дією тепла та сонячного світла. Недостатній вміст кальцію є основним чинником появи цього порушення.

Вплив живлення на зменшення появи водянистості сердечка

Рівень кальцію в плодах є критичним для груш, а його концентрація має вдвічі перевищувати прийнятний для яблук показник. Регулярне підживлення кальцієм дуже важливе. Для усунення водянистості серцевини японської груші потрібно до восьми обприскувань.

Ca influence