Профілактика порушення внутрішньої цілісності плодів кісточкових

Основною причиною порушення внутрішньої цілісності є недостатній фізіологічний розвиток, що спричиняє розрив внутрішніх тканин.

Image 1М'якоть плодів темнішає внаслідок окислення рідини, стає жорсткою або борошнистою, втрачає соковитість та смак. У важких випадках тканини стають рихлими.

Порушення внутрішньої цілісності часто виникає під час транспортування плодів.  Навіть за хороших умов зберігання (0°C і 90- 95% вологості), плоди кісточкових культур мають обмежений строк придатності.

Тому, фермери повинні збирати лише стиглі плоди для бажаного ринку збуту, або застосовувати методи попередньої обробки для зберігання.

Збалансована програма живлення також може допомогти покращити фізіологічний баланс у м'якоті.

Вплив підгодовування на внутрішню цілісність плодів кісточкових культур

Кальцій

Ca spays and internal Breakdown

Живлення кальцієм у правильному відношенні до калію та азоту покращує стабільність клітинних стінок та твердість плодів, що сприяє підвищенню стійкості до пошкодження тканин і попереджує порушення внутрішньої цілісності.