Поліпшення забарвлення кісточкових фруктів

Покупці продуктів харчування завжди віддають перевагу червонішим плодам. У деяких сортів забарвлення плодів буває червонішим, ніж у інших.

Відтінки червоного кольору відрізняються у всіх сортів, його можна посилити за допомогою освітлення (прикривання, обрізання) та підживлення.

 Colouration of peaches

Вплив живлення кісточкових культур на їх забарвлення

Фосфор і кальцій

Оприскування сумішшю фосфору і кальцію напряму впливає на забарвлення плодів, підвищуючи рівень антоціанів у шкірці, що, в свою чергу, поліпшує їх конкурентоздатність.   Оприскування плодів фосфором за 2-3 тижні до їх збирання допомагає значно поліпшити забарвлення персиків, абрикос та слив.

Colouration 01

 

Colouration 03

Colouration 04

Калій та азот

Було встановлено, що калій також поліпшує процес почервоніння шкірки персиків.

Надмірна кількість азоту може послабити забарвлення персиків та нектаринів, внаслідок чого вони будуть більш блідими.  

Colouration 05

Colouration 06

 

Colouration 07