Зменшення гниття кісточкових під час зберігання

Гниль на плодах під час зберігання утворюється внаслідок дії ряду патогенів, включаючи Botrytis cinerea, Geotrichum, Alternaria, Phomopsis, Penicillium sp, Rhizopus, Saccharomyces sp, і Cladosporium sp.

Їх дію посилює висока вологість навколишнього середовища, а також недбалість під час зберігання та поводження, що спричиняє пошкодження цілісності плодів, внаслідок чого патогени проникають всередину.  Цьому може зарадити використання гіпохлориду натрію під час гідроохолодження та у пакувальному цеху. 

Правильне підживлення відіграє значну роль у поліпшенні твердості м'якоті та шкірки плодів, допомагаючи мінімізувати такі проблеми зберігання як гниття. 

Вплив живлення на гниття плодів кісточкових культур

Кальцій

ROT 01

ROT 02

Програми оприскування кальцієм плодів на полі допомагають мінімізувати втрату ваги та появу проблем під час зберігання.

Фосфор та азот

ROT 03

Внесення фосфору на ранніх етапах (під час опадання пелюсток) з метою збільшення його вмісту у плодах також може покращити зберігання плодів і захистити від гниття.

Надмірне внесення азоту може погіршити зберігання плодів, оскільки він ослаблює тканини, і вони будуть більш сприйнятливими до дії патогенів.