Підвищення якості кукурудзи

Кукурудза має різні стандарти якості, які залежать від використання цієї культури.

Кормова кукурудза повинна містити високий рівень білка та крохмалю, а овочева (цукрова) - повинна містити невелику кількість води, а також мати високу масу зерна. Збалансоване живлення гарантує високий вміст білка та енергетичну цінність зерна в качані. А також підвищує якість силосного матеріалу при вирощуванні на кормові цілі.

Вплив живлення на якість кукурудзи

Азот і сірка підвищують вміст білка в зерні кукурудзи. Внесення азоту повинно бути збалансованим, щоб забезпечити хороший ріст без ризику вилягання рослини та затримки процесу дозрівання зерна. Достатня кількість поживних елементів знижує вміст вологи в зерні.

Калій грає роль підвищення рівня вмісту амінокислот і білка в зерні кукурудзи.

Фосфор зменшує вміст вологи у зерні, пришвидшуючи дозрівання.

Забезпечення мікроелементами також важливе для підтримки процесів росту, що веде до отримання високого урожаю зерна відмінної якості.

Ознайомтесь з рекомендаціями Yara по підвищенню якості кукурудзи.