Контроль смакових якостей та гостроти цибулин

Смак і гострота цибулі та часнику - ключові якісні характеристики цих культур. Вони різняться в залежності від різновиду та сорту.

Пекучість значною мірою пов'язана з вмістом сірки, що залежить від наявних в них небілкових амінокислот. Солодкість можна визначити рівнем цукру в цибулині. Хоч вимірювання рівнів цих елементів може бути складною задачею, однак, як вже відомо, ефективне живлення рослин допомагає контролювати ці показники.

Вплив живлення на смакові якості та гостроту цибулин

Сірка та гострота цибулин

Вміст сірки відіграє вирішальну роль у формуванні смаку і гостроти цибулини. Дози, що вносяться, слід розраховувати, зважаючи на вимоги ринку. Вона може покращити пружність та колір шкірки. Сірка помітно впливає на гостроту цибулі через збільшений вміст піровиноградної кислоти в цибулині. Тому важливо вносити сірку в правильний час та у відповідній дозі, щоб якість відповідала вимогам ринку.

S influence

Вміст сірки та цукру

Сірка також помітно впливає на вміст цукру в цибулині. Таким чином, тип ґрунту та застосування сірки в рамках програми живлення мають бути ретельно продумані, щоб врожай відповідав ринковим критеріям. Наприклад, солодку цибулю краще вирощувати на ґрунті з низьким рівнем сірки. Отже, добрива із невисоким вмістом цього елементу мають застосовуватись на початку сезону, щоб мінімізувати поглинання цього елементу цибулиною.

S influence