Роль поживних речовин на різних стадіях росту томатів

Азот та калій : сприяють початковому росту рослин

Image 1

  • Азот та калій: сприяють початковому росту рослин 
  • Фосфор: оптимізує розвиток кореневої системи 
  • Кальцій: сприяє росту коріння та листя 
  • Бор, цинк, мідь, молібден: сприяють активному росту паростків

Image 2

  • Азот та фосфор: сприяють подальшому росту рослин 
  • Калій та магній: сприяє формуванню листкової тканини перед  цвітінням рослин 
  • Кальцій та сірка: підтримують активний ріст рослин 
  • Бор, цинк, мідь, молібден: сприяють необмеженому росту рослин

Image 3

  • Азот та калій: підтримують ріст рослин та сприяють формуванню суцвіть 
  • Фосфор: сприяє розвитку плодів 
  • Кальцій: оптимізує репродуктивний розвиток сільськогосподарських культур 
  • Магній: покращує цвітіння та врожайність сільськогосподарських культур (особливо необхідний на даному етапі) 
  • Бор та цинк: покращує цвітіння та утворення зав'язі

Image 4

  • Азот: потрібен в невеликих кількостях, щоб підтримувати розвиток плодів 
  • Фосфор: підвищує смакові якості томатів 
  • Калій: підтримує високий рівень калію у плодах та знижує їх захворюваність 
  • Кальцій: підтримує твердість та сприяє якості плодів, знижує ризик появи верхівкової (апікальної) гнилі плодів томатів 
  • Магній: особливо необхідний на даному етапі для сприяння виробництва високоякісних плодів томатів 
  • Бор та цинк: сприяють рівномірному дозріванню плодів